21 September 2008

Hutang-hutang Tags!

Assalamualaikum,

Aduyaii, banyak pulak la aku berhutang dengan mereka-mereka yang telah men'tag' aku before ni. Jujur cakap, aku paling pemalas bab nak tulis tag-tag ni. Bertangguh jer. Haha. Time tengah sesak-sesak ni la baru aku teringat nak buat mnde alah ni. Malangnya aku tak dapat nak langsaikan semua hutang tag-tag aku sebab aku reject tag-tag yang berunsur:

1) Time-consuming
2) Leceh
3) Yang aku rase mcam susah
4) Yang aku rase mcam tak menarik tertarik kau mmg d'boom

Hehe..sori yer...bukan aku tanak buat. Actually seboleh mungkin aku nak buat je semua, tapi keadaan tak mengizinkan. OK-ok. Aku nak start dulu la, firstly, aku di'tag' oleh Enchek Camera & Callister:

Apa yg perlu aku buat, cumalah menempek gambar yang COOL ini di blog aku, dan tag another 5 bloggers:



Untuk yg ni, kita tengok siapa yang kenaa....! Aku nak tag :

1)Azah

2)Fatehah

3)Tun

4)Fackaladingdong

5)Seha-Owen

Seterusnya, yang ni pulak aku di'tag' lagi sekali oleh Enchek Camera & TSS.

Apa yg perlu aku buat ialah:

* Link to your tagger and post these rules on your blog.
* Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird.
* Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
* Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog

7 random-weird Fakta (???) pasal aku :

1) Aku suka tissue. Korang tau tak tissue ni banyak jasanya pada aku. Entah aku rasa aku takleh hidup tanpa tissue ar..

2) Aku suka makan mihun goreng. Mana-mana restoren pon kalau boleh aku akan order menu ni..

3) Aku sekarang pakai handphone Samsung F210 kaler dark blue metallic..

4) Untuk kamera lak aku pakai Sony Cyber-shot DSC-S500. Malas nak angkut yg baru. Later la kot..

5) Nama penuh aku Najlaa Raihana Juhari. Nama aku memang ade 2 huruf 'a' kat belakang. Pasni, jangan pandai-pandai pegi ubah letak satu je pulak eh..ehee...

6) Aku tak brape suka tempat yang sesak-sesak banyak orang, tak suka orang yang cepat gelabah@ risau tak tentu hala & aku tak suka orang yang suruh aku buat kerja, padahal aku tau aku kena buat kerja tuh, lagi rase mcam nak rebell ada laa..

7) Aaaa....pe lagi niii....ok aku masih SINGLE! haha...=p (perlu ke aku letak kenyataan ni?). Emmhh..ade aku kisah...??

Untuk yang ni pulak aku nak tag:

1) 5 orang yang aku telah tag di atas ( haha, nasib korang la eh..)

2)Jackass

3)Mr Am

OK, last sekali, aku di'tag' oleh Seha Owen. Apa yg perlu aku buat ialah jawab soalan-soalan di bawah, mostly pasal zaman sekolah dulu & pasal diri aku sendiri:

Zaman persekolahan aku:

1) 5 tabiat buruk anda time sekolah??

Aku nih bukan nak puji diri sendiri ke ape, tapi aku budak skema la kat sekolah dulu. ( Sekarang pon still kott..hehe=p). Aku tak penah tido dalam kelas, tak buat bising, aku buat sume keja sekolah, aku siapkan nota, takde rekod disiplin,...( eh eh aku tak jawab soalan ni...ok lah aku skip la soklan ni..huahua )

2) 3 favourite subject anda..kenapa??

a) Kimia! Aku suka sangat subjek ni, dari form 4 sampai aku buat foundation dulu pon aku still suka! Sebabnya, maybe faktor cikgu jugak la kot. Cikgu Zalena tuh mengajar sangat best walaupon tak sume students suka dia. Aku pedulik hape, biar aku jadik student kesayangan dia jer la. Seingat aku everytime ujian sekolah, markah aku either paling top kat klas @ among the scorers laa... oh yer, plus mak aku mengajar KIMIA jugak. Mungkin ade kaitan kott..heh..

b) Bahasa Melayu! Aku suka menulis & membaca. Aku suka buat karangan sebab everytime aku buat karangan mesti aku dapat A++ masa darjah 4 dulu haha=p. Takdela, aku appreciate kehalusan bahasa melayu ni, banyak unsur-unsur kesenian bahasa @ elemen-elemen budaya yang boleh kita garapkan dalam sesuatu penulisan. hehe..

c) Matematik Moden! Math sangat senang score kalau kita faham jalan kerja. And faktor senang faham dalam subjek Math Mod ni lah yang mnyebabkan aku suka subjek ni. Tapi kes lain untuk Math Tamb and Math HL time foundation tuh. Math Tamb OK lagi, senang la dapat A1 untuk SPM tp Math HL tuh memang susah gilerrr...(tp seb baik final exam boleh score! weee..!)

3) 3 bukan favourite subject anda..kenapa??

a) English! Aku memang agak lemah english dari sekolah rendah dulu. Maybe sebab tuh dia drag sampai ke sekolah menengah kot. Dapat A2 je time SPM tuh. cess. But after sekolah, dah masuk kolej, aku start rase English is not that bad after all la...and now, ended up realizing that I'm in Ireland!

b) Fizik! Aku tak suka la fizik, sebab aku tak dapat grasp the idea of this subject. Bile exam mesti blur, pastuh mesti dapat C. Tak beh arrr....seb baik last-last after dah pulun abih boleh dapat A1 gak..hahaha...Tuh pasal aku avoid any fields that require me to learn this subject! no no no...

c) Ade ke? aku rase cam dh takde jer.. Yang lain-lain aku boleh tahan lagi la...takde la benci sangat, cuma kekdang je tensen belajar...standard la tuh kan...? hehe...

Tentang Aku

Menarik pada kamu...

Aku ada lesung pipit! walaupon tak dalam sangat. ( menarik ke?? ) Entahla, aku pun pelik kenapa kalau ada mnde ni boleh nampak menarik pulak? aku selalu je lupa yang aku ni ade lubang kat dua-dua pipi aku ni...

Kamu paling suka...

Macam dh jawab soklan ni di atas tadi. Aku suka tissue dengan mihun goreng! hehe..=p

Anda tak boleh hidup tanpa...

Cermin mata & alarm clock..

Malam sebelum tidur, siapa anda hubungi?

Entah, depends la malam bila kan? Lain malam, lain orang la aku call..haha..dengar cam hobi aku ni suka bergayut malam-malam je kan. NO NO NO. Aku tak suka bercakap, ni kan plak nak bergayut tgh malam kan...

Untuk yang ni aku tag semua yang aku dah sebutkan di atas, kecuali Seha-Owen! hahaha...:) Sekian terima kasih.

p/s : Sori to AdrySabry, Jamiey & TSS sebab tak dapat la eden menunaikan hutang2 tag anda atas sebab-sebab yang telah dinyatakan di awal entry ini...hehe...

25 comments:

fackaladingdong said...

mcmana sy nk jwb blik...

tidak!!! :)

Single Man said...

Banyak nyer Tag!! nasib badan ler kena Tag... tapi best gak baca tag org lain....

if me... no no no.. i don't want it

Najlaa Raihana said...

haha..nasib la..sape dpat tuh...kena gak jawab!! x kireee...=p

TUN said...

byk nye nk jawab..uwaaaaa
bg cara sket..

Najlaa Raihana said...

hehe..senang je sbnanye...

1) copy paste gamba tuh

2) bagi 7 fakta pasal diri korang..ape-ape je

3) jawab soalan pasal sekolah& diri saya tuh...

Done!! eheh...=p

Anonymous said...

bagusla...suka bwk tisu..lagi2 kalo ke toilet..
benci sgt aku tgk pompuan yg g toilet tapi xbwk tisu..
beli kat dpan toilet pun dia malas

Najlaa Raihana said...

Naj to Anonymous - aikk? plik sket statement nih...ade eh orang yang benci pempuan lain semata2 sebab tak bawak tisu g tandass...hehe..w'pun ku terkecuali, tp kurasa pelikk...ehe..

Fatehah said...

aiseyh, pnjg jugak tuh..
erm nak pikir sekejap...
huhuhu..bynk giler dowh..kui3

tape2, kan kucube melaksanekan dengan tabahnyer..!! wawawawa.!!

Najlaa Raihana said...

Naj to fatehah - yerr..buatlah dengan tabah!! good luck yerrr...haha=p

fackaladingdong said...

klau nk mintak pengecualian bleh x??
hehe...

aeropama dot com said...

skema di masa skola? ok la tu. ngk skrg awk kt mn? di ireland tu. oversea tu... mungkin salah satu tempat yg sepatutnya saya pergi untuk lanjutkan pelajaran lepas SPM. tapi gara2 kenakalan saya di sekolah, saya dihalang oleh guru kaunseling dari isi borang permohonan belajar luar negara. nyesal...

ako said...

same laa kte...ku pn ske tisue...tpi time p kdai mkan jelah...msti penuh poket aku amik...hahaha....chayok2..

Azah said...

da jawab dah...hehehe..

callister said...

thx u sb sudi jwp tag ni..
hehe..slamat berpuasa..

Najlaa Raihana said...

naj to aeropama - yang penting ade kerjaya yg bagusss...zaman sekolah x penting..


naj to ako - satu geng la kitee...


naj to azah - bagus baguss..hehe


naj to callister - welkamm...=) slamat pose gak..

Azah said...

bertindak mengikut arahan...hehehe...

yonna bebot =) said...

ouh ya.
saya pun tak suka tag.
sebab itu hutang2 tag hanya dilakukan pada wiken

Mohd Kamal said...

wah banyk assignment..!!
mesti letih nk menjawab...

enchek camera said...

mmg byk
sape soh tangguh2
:D

[yAN!e][pUTraJAya] said...

dik NAJLAA...

ambik ler dik...memang akak bg kat member2 blog....salam lebaran k...take care...

ijad said...

salam.. selamat aidilfitri 2008

Najlaa Raihana said...

yupp salam aidilfitri jugak

Rashid said...

salam dr najlaa raihana,

sekadar menghulur salam kenalan untuk 'pelajar skema & lesung pipit'..

p/s - maaf, sebut je lesung pipit tu, saya terus terlintas preity zinta lak.. hehe

lizawati said...

cikgu zalena skrg ngajar kat sekolah mana ye? dulu dia ngajar kimia kat i di sekolah men. kuala perlis 1996-97

Najlaa Raihana said...

lizawati - cikgu zalena ajar sekolah sc syed putra, maybe masih mengajar di situ..last sekali saya jumpa dia masa spm2003