27 September 2008

Rumah Baru - Sneek Peek!

Assalamualaikum,

Busynyee...! Busynyee...! Aku rasa sekarang aku just boleh update blog ni during weekends. Weekdays aku memang agak sibuk dengan lectures,tutorials and provision for studies/revision. Nak buat blog-hopping pun susah. Sebab tuh ada bloggers yang akan perasan bahawasanya komen-komen di page mereka sejak dua menjak ni seolah-olah tak lengkap @ semakin berkurangan sebab aku tak tinggalkan komen. ( Aku kan rajin amat tinggal komen-komen kat blog orang lain..haha =p)

OK, before ni kan, aku ada bagitau, aku baru je pindah rumah baru kat sini. Aku suka rumah ni! Aku suka sangat! Puas hati laa..Bigger & better than the previous house. Eheh. Phewwh...! Akhirnya, sekarang ni aku betul-betul dah settle down sume, after penat memunggah barang-barang dari rumah lama ke rumah baru ni. Sekarang rumah ni total ada 6 orang semuanya. 1 sharing room, yang lain semua single room. Location rumah ni dekat sangat dengan hospital tempat aku study. Only about 20 minutes walking distance. No more gelabah-gelabah bangun pagi-pagi and rebut-rebut naik bas. Weee...!!=)

So, this entry is exclusively about this new house!! Jom sneek-peek rumah baru aku...
First-first bukak pintu je akan lalu entrance yang membawa anda ke living room & stairways ke tingkat atas:


-Entrance-



-Living Room-

Living room ni pulak connected dengan entrance untuk ke dapur. Aku suka entrance ni sebab atap dia see-through & can receive direct sunlight. Sesuai untuk dibuat tempat jemur baju..hehee..



-Kitchen Entrance-

I was very impressed on the very first time I saw the kitchen. It's spacious and looong..! =)


-Kitchen-

From the kitchen, boleh nampak backyard;


-Backyard-

OK, Done with the ground floor. Jom naik tingkat atas pulak...


-Stairways connected to the toilet and 3 bedrooms including mine-



-Toilet ( haha..nak masukkan jugak sini. Lantak arh..dah toilet lawa kann =p)

Ni pulak bilik aku...simple jer..=);


-My Room 1-



-My Room 2-

Hehe...that's all for now la. Oh yea, sapa-sapa mau datang, janganla malu-malu. Sempena kedatangan Hari Raya ni jugak insyaAllah kami, satu rumah nak buat mini open house (heh ade ke camni..?) merangkap house warming untuk rakan-rakan seangkatan di Dublin...=)

"Rumahku Syurgaku"

p/s: Macamana lawa pon, still rumah yang dirindui and bilik yang disayangi ialah sebuah rumah di Taman Tenaga! huhu..

14 comments:

Monkey D Luffy said...

Salam Najlaa

1. Kapten nak kawasan bakcyard sebab boleh berkemah dan buat bbq.

2. Dapur yang besar jgn tak digunakan atau sekadar perhiasan :p

3. Bilik kau kemas sgt. memang ia kemas ker atau masa ambik gambar br kemaskan ;p

4. Selamat hari raya diperantauan. Kapten balik kg lewat dan 3 hari jer. sama mcm x balik. :(

5. Kirim salam ngan kawan serumah kau. yg lawa jer. ;)

bye

Fariz Bakar said...

Finally...=)

kopi/air karat tertumpah ke kat wall bilik ko hujung katil?

aku nmpak majalah 'mangga' versi omputih. haha.

cantik umah mat saleh ni. kemas bersih. aplikasi zen. berseni. takjub plak aku tgk. Selamat Hari Raya Najrotul(jethro tull?) Rihanna.

Najlaa Raihana said...

Naj to Luffy - amik gamba ni exactly after habis kemas..x sempat tido lagi pon..hehe..tp bilik ni mmg sentiasa kemas pon...haha...betulll..


Naj to Fariz - a'a ade stain, tatau plak amnde kan..majalah tuh..honestly, previous tenant yang tinggalkan kt bilik ni..aku pon x sempat baca lagi..haha =p (for display purpose only )

Azah said...

lawa lorh umah...jeles nye rase..

Mohd Kamal said...

dasat betui umah kt negeri omputih ni?? brape sewa dier?

Selamat Hari Raya idulfitri..

Najlaa Raihana said...

Naj to Kamal - ehe..1800 euros/month sewa satu rumah ni

Adry said...

waaa... lawa rumah ni ... herrmmm... 1800 euros kalau pergi RM brapa tu?? huhu

susah la awak nak update blog ni kan... takper.. takper.. awak update jerr anytime you free i'll be your loyal reader.. hehe

Nanti update sal sambutan raya kat sana ekk.. banyak kan pic awak.. hehehe..

Adry @ http://www.adrysabry.com

aeropama dot com said...

perghh.. rumah ke istana tu? besar nye. paling aku suka ngk kitchen die. wuuuut.

ps: tp kn, selawa-lawa umah kat sn, lawa lg umah kat malaysia kan? sbb kat malaysia ada mak ayah n adik bradik serta kwn2 rapat. he3

selamat hari raya najlaa.. kad raya saya pos ke dublin. harap akan sampai sebelum raya ni

Along Arman said...

wow najlaa...
lawo ah umah baru..
beshnya bleh duk ngan kengkawan...
hukhuk...

Najlaa Raihana said...

Naj to Adry - heh..1800 x 5


Naj to Aeropama - hantar ke dublin? woo i didnt expect that to come..trimass!!:)


Naj to Along - heh..bes bes...

Fatehah said...

huyyoo lawa umah..
kalu g melepak time cuti2 ni gerenti best..
suke r dapor and toilet tu..eyh katil pon besar..
sonok nk baring...
hahahaha..umahmu mmg mencapai standardku..kui3

Najlaa Raihana said...

naj tu fatehah - mai la datang..katilku menantimuuu..wakakaa..muat je sorang agi nii..

Asrih Arif said...

sile lah datang umah aku gak... open hse.. kalao nak tau mcm mana nak dtg.. sile lah kol aku... hari sabtu ni jgn lupe... masakn special...

hidayat amin said...

lawa la rumah...jeles2...huhu