18 September 2008

Last Outing in Malaysia 2008!

Assalamualaikum,

Malam before aku fly haritu sempat jugak aku keluar lepak-lepaking and berbuka puasa bersama 2 geng dormmate sekolah lama aku dulu, Che Nad & Ixema. Akhirnya, setelah sampai malam terakhir aku kat Malaysia ni, ada rezeki jugak aku nak jumpa engkorang weii.. !!! Hahaha..

-Ixema, Me & Che Nad-

- Che Nad & Me - Unity Fountain; A tribute to all Malaysian women -

Kali terakhir aku jumpa diorang ni mase SPM la. Dah 5 tahun tuh! Selama ni kontek-kontek pon through Friendster jer. Maklumla after sekolah, masing-masing membawa haluan sendiri. Rumah pun bukan dekat-dekat. Kebetulan diorang sekarang dekat area Selangor ni, kitorang pun plan berbuka sama-sama.

Awalnya, plan nak berbuka kat luar. Tapi last-last minute Che Nad ajak pegi berbuka kat umah sewa dia dekat Sungai Besi. After pick up Ixema & aku kat rumah, kitorang pon menuju ke rumah Che Nad. Mak dia masak nasi daging. Heh, first time rasenye aku jumpa menu nih..

Seriously, malam tuh sepanjang masa kitorang takde keje lain melainkan borak-borak & gelak-gelak jer. Keluar segala crite gosip lama dari zaman sekolah dulu sampai yang latest punyaa. Dah lama tak jumpa kan. Wajib kecoh giler...!!

After berbuka & solat kitorang pergi lepak jap kat Mines nak bergambo & berposing-posing. Oh yerr..kredit to Si Kacak Epit (merangkap cik 'abang' kepada Che Nad kite nih) yang sangat sabar melayan karenah kitorang..haha =p. Dia laa yang ditugaskan sebagai driver and jurugambar tak bertauliah kitorang malam tuh..hehee..=p Dia nih sangatla supporting okehh...i lykee..!! (Aku puji ikhlas ni Che Nad, takde niat lain okehhh...=p)

-Che Nad, Epit & Me-

After dah penat bergambar sampai dah tadek idea nak posing camne lagi, on the way nak hantar aku balik rumah, kitorang pegi minum-minum jap dekat Village View. Village View nih dekat sangat dengan rumah aku. Favourite spot famili aku jugak la. Makanan & harga boleh tahan. Lawa pon lawa tempatnya. Meh aku suggest dekat korang semua, kalau nak pergi makan-makan area Kajang/Bangi ni, boleh try makan kat sini. Sape dah penah try makan sini? Mehla kongsi-kongsi review ngan aku..



- Ni antara pemandangan di Village View Bangi. Actually ada 2 cawangan. Bangi & Kajang. Ni pon aku cilok gambar dari forum Bangi Online -

Tapi, time kitorang lepak-lepak kat Village View ni, kitorang bukan ber-empat jer. Sebabnya, Epit telah mengajak rakan-rakan seperjuangan beliau untuk turut sama join kitorang. Sememangnya, rakan-rakan beliau terdiri daripada pelbagai bangsa. Aku secara tiba-tiba boleh rasa semangat muhibbah,majmuk & perpaduan timbul pulak malam tuh..=p Ni 2 org kenalan beliau:

- Rajoo & Lim ( nama samaran yg aku reka sendiri. Hehe, actually diorang ni bukanlah Indian maupun Chinese. But they each look like one la kan? Maybe ada mix kot, aku pon x kenal sangat diorang ni) Heh, jangan mara haa...=p-

Overall, aku tak puas nak spend time meronggeng ngan korang lagik! Tahun depan kita buat camni lagik ekkk..??:) Thanx korang, u've all made my last night there in Malaysia very worthwhile! Yehuu..=)

8 comments:

Fariz Bakar said...

sesuke hati jongos ko je ckp lim ngan raju.haha.izma da kurus ek..nad pun cm makin tinggi je..konpius aku.ke trick gambar...

Najlaa Raihana said...

hehe..biar la..blog aku kann...=p

a'ah kamera trik..wahahaa...

che nad pakai high heels tuhhh...(haha keji gle aku ni)

Fariz Bakar said...

woww..tup tap tup tap mau turun tangga..kkekeke..ko mmg keji. =P

p/s: mane new shiny home...

Adry said...

Uiks... nak berangkat da ker?? jangan lupa slalu slalu la update blog ni ek... love to hear form you...

Adry @ http://www.adrysabry.com

Najlaa Raihana said...

Naj to Fariz - hehe..agak bising jugakklaa..haha..Che Nad kalau tau ni mampus aku...sebenarnye takde bising mana pon...=p

Najlaa Raihana said...

Naj to Adry- heh, bukan nak berangkat, dah memang sampai sini pon 2 hari lepass...will update as frequent as possible k...=)

~ mizzAmy ~ said...

~ bestkan kalau dpt jumpa kawan2 lama. banyak benda nak bercerita-ceriti.

awak dah sampai sana la nih ekh?? study rajin2 tau.. ~

Najlaa Raihana said...

Naj to MizzAmy - ha'a..betul kak Amy, sgt best! yupp udah di sini...thanx..insyaAllah...doakan sy berjaya jugakk..=)