25 December 2013

Review Skin Health Supplement (Phytoscience)

Assalamualaikum..:)

Lamanye tak menjenguk blog ni. Entah jadi apa aku pon taktau. Apa kabar korang? Eh ade org ke ni? haha.
Takpelah...semoga korang sihat walafiat. Aku alhamdulillah sihat lagi ni. Still surviving and living!

Untuk pengetahuan korang, aku baru je memulakan perkhidmatan kedoktoran aku (cewah ayat xleh blah skema macam nak amik paper BM karangan SPM!) sebagai Medical Officer di sebuah hosp terkemuka (la sangatt!) di Pahang. Hospital apa? aku malas nak bagitau. Nanti klu aku bgtau sini, semua berpusu2 nak jumpa aku di hospital berkenaan. Ehem ehem ;p

Hehe so far keje ok je..baru sebulan kat sini lepas aku habis housemanship aku di HUKM. Ohmyy aku rasa mcam bakat menulis aku dah worn out sangatt.

Sebenarnye aku buat post harini pon bukan apa, sebab nak kongsi review satu product yg sangat best. Ini review dr aku sendiri sebagai pengamal perubatan. hehe. plusss, aku ni bukan la jenis yang suke promo2 barang unless aku sendiri sangat2 berpuas hati dengan produk tersebut. tak salah berkongsi something yg bagus kan. untuk kebaikan semua pihak jugak:)

produk ni adalah produk supplement kesihatan tapi in the first place aku gune sebab masalah kulit muka aku. terus terang cakap..kulit aku sangat OK masa aku zaman sekolah and kolej. Tapi after 20-an tu kulit muka aku start naik jerawat banyak2 sampai tinggal parut yg amat mendalam. owhhh..x sanggup aku menghadapi dunia dengan keadaan muka aku ketika itu ( ohmyy drama sangat kannnn?).

Aku dah cuba baaaaanyakkkk produk..seriusly boleh kata asal ada produk baru je yang keluar, konfem aku try. supplement laa..skincare products laaa...collagen drinks laa..vco laaa...mask laaa...semuaaa okeyyy! tp selalunye produk aku gune tu ok time mule2 pakai je...lpas pada tu muke aku konfem jadi teruk semula. Aku macam dah sampai tahap putus asa dah..last2 aku rase pakai bedak sejuk je yg ok sket. haihh:( sedihh tauu!




ini gambar awal tahun ni. teruk tau muke. jerawat naik tak hengat dunia. pastu kulit aku jenis sensitif sket. pakai pproduk sket dah kering menggelupas. pastu jadi lagi teruk tinggal parut jerawat:((

Then setelah mencuba berbagai produk, aku terdengar pulak pasal doublestem cell (phytoscience). banyak review bagus2 and aku yg memang pantang dengan produk2 sebegini terus mencuba dengan harapan yg amat tinggi.




ni masa awal2 penggunaan..setelah sebulan lebih gune..dah boleh nampak perubahan pada kulit kan?:)
ni bukan gambaq edit ye. klu gambaq edit dr dulu lagi aku boleh tipu korang haihss..
parut2 di muka makin pudar and jerawat2 kecik dah mengecut :)

dengan penggunaan yg berterusan..inilah hasilnyee...




amacam? korg rase ok x? aku sendiri rase ok tauu:)
aku takdela nk cakap muke aku flawless gile2...sebab parut2 tu still ade..tp x obvious la..klu sekali pandang gitu mmg tak nampak..and skarang, aku dah tak perlu gune foundation or concealer tebal2 sebab nk tutup parut jerawat tu. bedak pon aku x gune compact sebab aku rase compact powder adalah culprit sejati muke aku jadi huduh gitu. huh!


soo..aku puas hati dengan supplement ni la:) sebab tu aku nk sharing dengan korang:)

selain guna double stemcell, aku guna jugak triple stemcell mist..klu gabung dua2 ni mmg terbaikk laa hasilnye!:)


oh ye..selain kesan pada kulit, produk ni pon produk kesihatan boleh kurgkan masalah kulit eczema, kencing manis, TIA (stroke minor) and macam2 testimonial lagi tentang produk kesihatan ni:)
Dan ofkoss...boleh jugak buat pendapatan sampingan bagi sapa2 yg berminat nk jana income dngan produk ni. bonus dia berbaloi2 wa cakap luu..

tp aku xla nak mengejar pada bonus tu..aku lebih suke sharing2 dengan ikhlas...klu ade bonus tu dikira sebagai sampingan sahaje..alhamdulillah je la kann...rezeki Allah nak bagi..;)

OK, untuk sapa2 yg berminat untuk tau lebih tentang produk ni boleh whatsapp saya 0197272901 (najlaa)
atau boleh je search phytoscience untuk tau lebih tentang syarikat dan produk serta testimonial dr pelanggan lain.

till then..chiow:))     

25 October 2012

Kegilaan!


Salam...!



Korang nak tau tak aku ada satu kegilaan sekarang ni..
pantang betul aku kalau aku nampak benda ni tengah shopping. Mesti berfikir2 mau beli.

Jeng jeng jeng...

inilah diaaa...

 Owl design long pendant!!! arghh!! benda tengah "in" kan sekarang? lagi2 yang design "owl" macam ni. ade banyaaak lagi design yang comel2 kalau search kat google tuh hah....hamek kauu belambak wehh!!

sooo sape2 yang terjumpa design best2...korang wajib bagitau aku tauu, inipon aku dah cukup baik tak cakap korang WAJIB belikan untuk aku! hahaha...

Jom2 cuci2 mata lagiii..weee...


















Haaaa..comel kan?kan...? I knowww...memang cutee sangat!!




Sooo..when u see these anywhere...ingat2 la aku dekat sini okayy..ehem! ehem!:p

21 October 2012

Bijak sungguh!

Salam 1 Malaysia! cehwah...(sejak bila kau patriotik ni??)


OK ok..harini aku free sangattt (tangan ke dada, mata ke atas), so aku teringin la nak menulis dan berkongsi cerita dekat sini. Harapnya adalah yang sudi membaca ye. Almaklum, blog ni blog hidup segan mati tak mau.

...................

Macam ni. Minggu lepas, aku holiday sekejap di Penang. Sempena nak pergi majlis kahwin member kepada member aku. So aku teman la dia. Plus aku pun bosan duduk rumah tak buat ape.

Masa on the way tu...macam biasalah, bayar tol kan. Aku pengguna setia Touch n Go. Aku drive and semakin menghampiri lorong TnG. Position cantik punya, sambil tunggu dengan sabar 2 kereta depan melaksanakan pembayaran tol. Tungggu punya tunggu punya tunggu punya tunggu punya tunggu punya tungguuuu....kereta aku masih di kedudukan yang sama. Takde kemajuan. Ai..ini yang aku bengang ni. Mulalah angin PMS aku muncul.


Aku pon mulalah membebel sorang2..(cuba imagine aku yang pendiam ni membebel, comel kan? ihikk..).
Aku memang pantang lah kalau orang depan aku ada problem. Sebab bakal mneyusahkan semua orang.
arhh...


Aku pun menjenguk2 kedepan.."apekehal nye mamat depan ni boleh snagkut pulak...dah tau ade problem, tekanlah button tu, panggil officer...." hati aku membentak. Cewah membentak...ayat novel tu woi!


Pada masa yang sama..pemandu kereta sangkut tadi keluar, dan memberi isyarat lambai tangan pada kereta di belakangnya. Aku terus memerhati kejadian dia depan mata aku. Dia mengatakan sesuatu kepada pemandu di belakang, dan obviously lah aku tak dapat dengar sebab kereta tingkap semua tertutup kan. Tak semena2..dia berjalan ke arah kereta di belakang dan mengambil kad TnG yang dihulur pemandu belakang tersebut.


Err...what? permainan apakah yang berlaku di depan mata aku sekarang ni?


Pemandu sangkut yang "meminjam" kad TnG tadi meluru semula ke arah keretanya dan scan kad TnG tadi.


"tett..."


Akhirnya dia lepas. Dia terus meluncur perlahan ke depan melepasi besi yang menghalang kaunter tol tadi.


Pemandu kereta belakang mbunyikan hon. Bimbang kad TnG nya dibawa lari oleh pemandu sangkut tadi.
Pemandu sangkut berhenti dan keluar dari keretanya lantas menghulurkan kad TnG dan sekeping not RM5 kepada pemandu belakang. Dan aku memerhatikan gerakan bibirnya mengucapkan, "terima kasih..."


Aku terus memrhati dalam bingung.
Aku rasa apa yang bakal terjadi selepas ni korang pun boleh agak kan?

Pemandu belakang yang sangat jujur, baik hati dan mungkin lebih layak aku panggil "naif" terus meng"scan" kad TnG nye untuk melepasi tol. Aduhh...bijaknya kauu. Dah konfem la kau tak lepas..sebab kau dah bagi kad kau dekat pemandu sangkut tadiii...bijakkk!

Dia tak berputus asa. Cuba scan berulang kali.

Kalau ikut hati aku nak je aku terus keluar dan pergi dekat pemandu tu dan menyatakan betapa "BIJAK" nya tindakan dia tadi.

Seorang pegawai tol menghampiri. Berdiskusi tentang masalah yang terjadi. Beria jugak aku tengok muka pegawai tol tu mengexplain dekat pemandu naif tadi.

Akhirnya pegawai tol bagi lepas jugak.

Aku mengomel sorang2..kawan aku pun dengar dan turut sama mengomel...

"Dia tak faham konsep Touch N Go ke...??"

Dan sepanjang 15minit perjalanan tu aku terus membebel...
....dua dua pon bijak!

08 October 2012

hampir setahun...

salam...
dah hampir setahun rupenye...
dah hampir setahun x update blog...
dah setahun jugak aku sebagai seorang houseman..
serius rindu nak menulis semula...
bila baca balik entry2 sebelum ni..
mengingatkan aku semula pada masa aku rajin berblog..
mungkin jugak sebab sekarang org ramai dah x anggap blog sebagai sesuatu yg 'in' lagi

aku ingat dah takde orang nak mnjenguk blog ni
rupenye hari2 pon ada pelawat
sukenyee..

aku masih yg dulu tau...
rindu aku tak?
eh, ada org ke??

11 November 2011

11.11.11

Nothing. Really. Just so I can document a nice date to appear on my blog so i decided to post this up.

Been super busy lately. Couldnt catch up with friends anymore.

I really miss my social life =(. Hardly!





during raya haji at my kampung

21 September 2011

Wordless Wednesday 3: Fakta Lelaki Boroi

Saw this on Facebook earlier posted by someone.





p/s Baca boleh, percaya....err....pon boleh pon boleh....kehkeh