12 July 2010

MYVI Limited Edition ( atau... Lady Edition?? )


7 Julai baru-baru ni, Perodua telah melancarkan satu lagi model kereta MYVI yang terbaru iaitu MYVI LE. Kalau ikut dari segi spesifikasi dan harga, MYVI SE yang aku pakai sekarang ada kelebihan sikit la berbanding yang limited edition ni. LE ni lebih kurang macam spesifikasi yang digunakan untuk MYVI EZ cuma kali ni features LE lebih kepada unique dan funky design terutama bagi menarik minat para gadis dan wanita di luar sana.

Apepun, ramai jugak orang komplen dengan Perodua sebab mereka dah banyak keluarkan MYVI "issue terhad" sebelum ni. SPECIAL EDITION lah, LIMITED EDITION lah, dan ade jugak yang berpendapat ianya hanya lah satu "marketing gimmick". Mungkin ramai yang telah dan akan bosan dengan kaedah "face lift" version yang Perodua buat sekarang ni. Mungkin selepas ini Perodua patut keluarkan MYVI yang spesifikasinya totally berbeza dari model-model MYVI yang sedia ada. ( 2nd generation, maybe?).

OKlah taknak cakap panjang lagi. Jom kenali sedikit sebanyak tentang MYVI LE.

It features:
- Vanity mirrors for driver and passenger
- Decorative cubic printing on centre cluster and door armrests
- Bold colour acents & stylish seat designs
- Radio CD player with MP3/WMA, USB & Bluetooth
- Slide door moulding
- Smoke clear rear combination lamps

Available in Dazzling Red (metallic), Ebony Black (metallic) and Ivory White (solid).
Harga : RM48,000++

-dazzling red: the new colour. Kaler ni yang aku takleh tahan nii..-

-decorative pattern dekat console-

-seat depan + dashboard + LE carpet mat-

-decorative printing dekat door armrest-

-inilah feature utama kereta ni, vanity mirror dekat tempat driver (khas untuk pemandu wanita yang mengutamakan kecantikan)=p-

-backseats-

-the front-




So, gadis-gadis terutamnya, ada sesiapa yang berminat? Bolehla kunjungi pusat jualan Perodua di mana-mana cawangan yang berdekatan selepas ini ye. Aku tetap sayang MYVI SE ku...Ohh, MYVI SE~

-hurmm..atau mungkin aku boleh tukar kaler tangerine ni kepada dazzling red...? eheh..-


*MORE INFO ON PERODUA WEBSITE
*All images : Google pictures

11 comments:

cikgadis konfiuss said...

wahhhhh
warna yg ku suka!!

mau mau mau
err...tapi ku xda lesen
x minat drive jg
huhu

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

kalau aku yang pakai kereta nie,mesti aku hilang kawan.hahaha

Super Nia Hana said...

yg merah tu super beshh..kalolah leh dapat percuma..muahahha

Najlaa Raihana said...

cikgadis - huhu kalau minat warna je tak jadi dik..=p

razi - tp klu kau pakai ni, kau takkan hilang aku..

SNH - haha..kalauu..? x mungkinn

fndrocka said...

bilalah kereta terbang nak kluar

Najlaa Raihana said...

ko cipta sndri la kete terbang

Anonymous said...

yeay...i da book diz car..super comel!!

Najlaa Raihana said...

anon - heh really? good for you then! enjoy the dazzling car=)

Anonymous said...

I would like to exchange links with your site najlaaraihana.blogspot.com
Is this possible?

Narina Joe "Najo" said...

anonymous - of course...!=)

bungadecinta said...

bln 11 ni bf sy jji nk belikan saya keta.... tpi tk tahu nk cari model apa.... agak2 MYVI Limited Edition ni ok tak.... tengah pening nk cri warna apa???? apa yg bestnya utk model MYVI kali ini... tolong sy en2 salemen....