13 July 2010

Guitar Cover - Ayat-ayat Cinta (with Chords)

Guna gitar lama yang dah ditukar tali nylon. Nak plucking bunyi dia ok la, tapi strumming sound dia tak berapa cantik ah. Background tu ade bunyi orang buat house renovation. Abaikan. Cam biase la, nyanyi sekadar cukup syarat je..




Dm A
desir pasir di padang tandus
D/F# Gm
segersang pemikiran hati
E A Dm C A# A
terkisah ku di antara cinta yang rumit

Dm A
bila keyakinanku datang
D/F# Gm
kasih bukan sekadar cinta
E A Dm C
pengorbanan cinta yang agung
A# A
ku pertaruhkan

[reff]
F Dm
maafkan bila ku tak sempurna
Gm C
cinta ini tak mungkin ku cegah
A Dm C
ayat-ayat cinta bercerita
A# A Dm
cintaku padamu

F Dm
bila bahagia mulai menyentuh
Gm C
seakan ku bisa hidup lebih lama
A Dm C
namun harus ku tinggalkan cinta
A# A Dm
ketika ku bersujud

[interlude] Fm C F A#m G C Fm D# C# C Dm

Dm A
bila keyakinanku datang
D/F# Gm
kasih bukan sekadar cinta
E A Dm C
pengorbanan cinta yang agung
A# A
ku pertaruhkan

back to [reff]

A# A Dm
ketika ku bersujud


5 comments:

Azah said...

lenkali record pkai 2 mic. satu mic from camera utk guitar, satu lg additional mic untuk suara nyanyian. pastu combine n render sambil letak watermark.

hehe... x syok la dgr guitar je lebih, nak dengar dua2 balance. btw, sy dah berapa bulan ada gitar tp still x pndai nk main. ada tips x cemana x nak kasi tangan sakit bila main? bila sakit terus surrender x nak main. :D

Najlaa Raihana said...

the only mic i have is from the laptop ..hehe..ade terfikir nk main n nyanyi time lain2 then combine je 2 vids..tp...huhu xde semnagat lg nk buat sampai cmtu..tp, akn diusahakn..

tips untuk tanak sakit? hurm rasenye takde..main gitar mula2 dulu pon tangan sakit plus callus. Tapi once callus dah formed and jari jadi cam 'lali' dengan sakit tu..time tu main gitar paling syiok...x rase apepe..

main je banyak2 kali smpai hujung jari tu biar jadi keras...bile dh keras x sakit sgt + senang nak tekan tali ke fret..good luck!=)

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

nampak jerawat.eh aku msti tgk bnda lain kan kalo ko bubuh video.hahaha

Najlaa Raihana said...

tau takpe. tapi aku salute la sebab kau sungguh observant..

alfa said...

nice blog