07 July 2010

Guitar Cover - Tilu (Ku Bukan Aku) with Chords

-google image: TILU BAND-

Niat utama adalah ingin berkongsi chords. Jadi abaikan nyanyian aku yang teruk ini. Ni aku kongsi sekali chords yang aku guna dalam video ni, so harapnye siapa-siapa yang nak goreng lepas ni boleh la try. Aku main guna basic-basic chords je. Nak yang tahap pro mungkin kau boleh google sndiri ahh..



Intro :

Am F G Em Am Dm G C

Am.............Dm.............. G
....Lama sungguh hari berlalu

C..................Am...................
Hening malam menyiksaku

....................Dm............ G ............C
Bila bersendirian sepi jadi pilu

Am..................Dm.................. G
Kau pergi aku yang hilang

......................C............Am
Sedikit pun hidup tak senang

........Dm................... G..............C
Langit cerah ku renung mendung kelabu


Chorus:

.........Dm......... G............... Em
Kerana diriku bukan aku

..............Am................. Dm
Tiap kali kau menjauh

........G.................. Em
Fikiran tak keruan

.............A............ Dm
Jiwa rasa kekosongan

.........G............. Em
Diriku bukan aku

.......... Am/*C ...............Dm
Tiap kali kau menjauh

...........G..................... A#........... C
Pulangkan dia ke pangkuanku


Am................Dm.............. G
Yang digemar menjadi bosan

C..................Am ....................
Sukarnya cari ketenteraman

.........Dm............ G ............C
Bila hati bersedih semuanya tak betul

Am..................Dm................. G
Ku cuba setabah hati melupakan

............C............Am
Dirimu dari ingatan

..........Dm................... G..............C
Tapi semakin dicuba semakin rindu

*Ulang chorus


P/S Harap-harap chords yang aku tulis ni betul la. Aku pon lemah jugak bab-bab chords gitar nih..=p

8 comments:

fndrocka said...

cun

Najlaa Raihana said...

=)~

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

lenkali pakai baju lengan panjang ea.apa jadah ntah aku asyik pegi tgk tangan kau jer jadi berahi plak.keh keh.

Najlaa Raihana said...

razi woi komen tu elok2 skett..blog aku ni bukan macam blog kau yg penuh 18sx tu ehh...lalalala~

fndrocka said...

kalau tengok tangan boleh berahi..aku rasa Razi ni setiap masa berahi memanjang..payah jugak kalau camtu iye tak.

Najlaa Raihana said...

fndrocka - ntah sengal jugak budak razi ni...eh mmg dr dulu kot dia camtu...haih..camne tah nak perbetulkan budak nih...

Anonymous said...

awak, boleh tak bg tau cara awak strum or pluck. contoh kan, cam lagu butterfly fly away, die bg cara pluck 531245. lagu ni awak rasa strum best ke pluck best ke or 2-2 ok. tlg bg detail eh, trime kasih :)

Narina Joe "Najo" said...

anon - u mean utk lagu ni ke? atau general? selalunya saya strum ikut sukahati saya asal kena dengan lagu. So, saya tak reti lah nak explain camne. Macam org biasa ckap, i strum by ear.

as untuk plucking pulak, selalu saya pluck je mane2 tali yang dah difret..ikut kedudukan jari pada chords lah. Selalu buat try an error je dlu...dengar sound dia ok ke tak..

Saya tak pernah dengar lagu butterfly fly away ni, tapi saya dengar td...rasenye dua2 pon ok...just untuk sedapkan lagi lagu ni maybe boleh buat part intro tu plucking, and then towards the end boleh start tukar strumming plak..selalu org pluck sebab nk dapat effect lagu yang mellow and soft...lagu ni dah ade pattern plucking, sama pulak tu untuk every chords, so senang lah kan..=) good luck