29 June 2010

Translate This Page..??

Korang perasan tak, everytime korang nak google something, sebelah tu akan ada link [translate this page].





Pernah tak korang cuba kelik link translate ni? Kalau tak pernah, give it a try! Aku dah banyak kali buat. Untuk hiburan semata-mata. Time-time aku down pun kadang-kadang boleh buat aku gelak sorang-sorang...lawak like HELL! especially kalau blog korang memang banyak guna bahasa melayu...

Korang bolehlah membandingkan antara skrip asal, dengan yang dah ditranslate. Kau agak-agak orang putih yang baca ni boleh paham tak?? 




10 comments:

Super Nia Hana said...

yarabbii..betul laaaa..
ahahha..watashi dah cuba..lawakkk!!

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

kau dah bosan jadi doktor eh?

fndrocka said...

aku boleh terima tajuk tu je yg dah diterjemah.

Huda Luna said...

hhaha tergelak menangis2 huda translate T_____T

Najlaa Raihana said...

SNH - tu laa dah kata daa...hehe

razi - ape lak bosan..pengubat tensen ar wei..

fndrocka - ok maksudnye aku cuma guna tatabahasa melayu yg betul untuk part tajuk je la..=.=

huda luna - sangattt! =p

Miss Ayda said...

haha aku dah try translate blog fnd rocka..lawak gler jdnya

"haa..Mana Puan tahu?” terkejut Rita si Seketari

jadi nih

"Mrs. Ha .. Any know?" Shocked the Seketari Rita.

Miss Ayda said...

apa kata ko klik "contribute a better translation"

Najlaa Raihana said...

aida - mmg ponn..giler ar translator nii...haha

fndrocka said...

huda luna maya - alolo jangan nangis2..macam cencorot je muka

najla - haha .. at least yours is better than mine!

ayda - dont use my blog for experiment purposes lah you...maluuu...maluu...

hahaha adakah ini blog aku menjawab komen sebegini rupa.kah3

fndrocka said...

Kontest Hanis & Mira terlambat pergi Exam