22 May 2010

Another 'Sabtu'day...

Isk, exam semalam macam susah la. Tak konfiden langsung. Tapi aku dah malas pikir dah. Buat sakit otak je. Aku tawakkal je la. Sekarang ni aku kena habiskan CASE WRITEUP lagi. Rabu ni kena hantar. Pastu Khamis nanti ada written exam pulak...fuh, kehidupan...kehidupan...penuh cabaran dan onak duri betul la..

Menyesal tak amik medic ni? Selalu jugak rasa camtu. Especially time exam macam sekarang ni haaa. Sebab busy ni jugak la aku dah jarang main gitar aku. Lagi-lagi lepas tali gitar putus haritu. Langsung semangat nak main terus hilang. Sampai sekarang masih takde semangat. Aku dah tak try lagu-lagu baru. Pulak tu tuner aku dah takde bateri. Bateri dia jenis bulat tu. Besar sket dari saiz bateri jam tangan. Susah ar nk cari. Mana nak dapat ntah.

Beberapa minggu yang lalu aku dapat gitar baru lagi. Gitar ni kecik. Aku dah lama nak dah gitar saiz kecik ni. Senang nak main and senang nak bawak merata-rata. Tapi aku tak penah sentuh pun gitar ni since aku dapat. So, total gitar aku sekarang 3 bijik. 

- gitar lama vs gitar baru -

Tapi tadi aku ada jugak try main lagu satu. Guna gitar yang tiada di dalam gambar. Disebabkan dah lama tak main, dan pagi tadi aku main agak lama la jugak, jari aku sampai dah keras kematu dah.

- peh, hodoh gila jari, aku harap masih ada yang sudi menerima diri aku lepas ni.. -

Next week lepas habis paper, aku start cuti selama seminggu. Tak sabarnya nak balik cuti!!!! Dah ada plan nak pergi tengok Indie Band Festival kat KL. Tiket dah ada, cuma aku kurang pasti aku boleh pergi ke tak. HUHU, I hope i can make it! Tak sabarrrrlah weiii!!




p/s Case writeup...case writeup....case writeup....(=.=')

8 comments:

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

hahaha.lawak plak bila tgk caption dekat gambar jari.gila ah sampai jadi camtu.padan la cepat terer.

Knicher Sc. said...

jari hodoh!!!!!!

Pocket said...

memang bagus,
tu tanda anda pemain hebat,
sama cam shalin yg bowling tu,
jari dia bengkok,

so jari mu berketuat di hujung nye..
ok lah tu:)

Pocket ada gita kcik satu,
mcm gitar junior pun ada jgak.. hahah

fndrocka said...

eh kau hidup lagi....

aku baru nak bacakan talkin untuk blog ni.

alang2 kau dah ada ni..hiburkan lah aku dengan2 lagu2 terbaru..



Latest Entri : Peristiwa Subuh

Najlaa Raihana said...

razi - huhu lawak ke? aku serius tauu

knicher - ye..aku tau itu..=(


pocket - hehe worth the pain ... and ugliness =p


fndrocka - heh yela alhamdulillah umur aku masih panjang...takde lagu best lagi buat masa skrg..ko dh ade gitar, ko hiburkan lah diri ko dlu ek.

Anonymous said...

haha...jari kalo da sampai cmtu rupenye...

ni da bole tolak RM 5k...kui3x~

(",)

BalqisShafiqa said...

salam ziarah.

saya pun minat main gitar.
tapi mak tak hantar pergi kelas. sob3.

so, beli buku belajar gitar dalam masa 30 hari.
tapi dah 30 hari cuma belajar sikit je.

jari pula dah keras.

Najlaa Raihana said...

anon - yeke? aisemen..

balqis - eheh saya pon mak tak hantar p klas jugak... tulisan di blog anda sngat menarik =)