04 October 2009

(Republished) Guitar Cover - Menghitung Hari by Kris Dayanti

Untuk entry "republished" ini, aku terpaksa letak video baru, malah dengan menjadikan kata-kata nasihat dari mama aku sejak kecil sebagai sumber inspirasi, iaitu, " Bila buat satu kerja tu, jangan separuh jalan je! " aku dengan semangatnya berusaha menghabiskan satu pusingan lagu nii. Yaaa~~!!

Kali ini, anda mesti rindu dengan seluar kambing biri-biri itu kan? Huhu...Video ni aku ambik masa aku tengah bersiap untuk ke kelas Medicine Tutorial. Sempat lagi aku mencuri sedikit waktu...


video

Tab gitar : Sesuka hati aku

Lirik : Menghitung hari
Detik demi detik
Masa kunanti apakan ada
Jalan cerita kisah yang panjang
Menghitung hari

Padamkan saja kobar asmaramu
Jika putik itu takkan ada
Yang aku minta tulus hatimu
Bukan puitis

Pergi saja cintamu pergi
Bilang saja pada semua
Biar semua tahu adanya
Diri ku kini sendiri

Padamkan saja kobar asmaramu
Jika putik itu takkan ada
Yang aku minta tulus hatimu
Bukan puitis

Oh... Pergi saja cintamu pergi
Bilang saja pada semua
Biar semua tahu adanya
Diri ku kini sendiri

Diri ku kini sendiri...

p/s Pagi tadi pergi ward pukul 6.30 pagi, esok pulak kena ada dekat ward pukul 6.15 pagi. Seronok betol menjadi seorang medical student!!!! (+.+')

25 comments:

Knicher Sc. said...

1:06 tu tergeliat jari ka?

apapun, OK. ada rasa mood romance situ.

Firus Ruhaizad said...

gema bilik already backup the tune.it increased the echo of ur plucking.so the amateur will never realize there's some lacking on your tune.but overall is 9/10 for the beginner like you.but,never stop in the middle of the high way...nanti kene langgar saper yang susah..saya jugak...........heh.finish the song without thinking of the 'perfect matter' ~ :)

Najlaa Raihana said...

Knicher - hehe pasai tu la aku dah cakap sliding aku fail...!huhu..

firus - 9/10? overrated dah tu kot.=) hehe stil lack of confidence...benti kt tgh highway mmg bahaya, bezanya kt sini takdak sapa nk langgar ponnn...~

jalak lenteng said...

feeling tu ada najlaa...walau pun tekucil..irama nye still ade..hebat arr lu..

Pocket said...

besh!! besh!!
tapi i would have to ask kenapa pakai jari telunjuk saja utk plucking,
bukan kah lebih senang kalau guna
telunjuk for G
hantu for B
manis for E

tp camana pun, sedap sedap!!

anyway vdo anda telah membakar jiwa pocket utk main jgak!!
peh, terimakasih:D

Miss Ayda said...

menghitung hari? huhu
hitung ari utk apa weh?
heheheh
ok la tp aku mmg xtahan nk gelak tgk kambing biri2 tu duk senyum kt aku

Fatt Chin Choy said...

wei

aku terperasan kambing biri2 kat seluar

Najlaa Raihana said...

jalak - eheh...tq...tp x ckup hebat lagi nii...

pocket - i've tried to...but unfortunately the "proprioception" of my middle finger and ring finger arent as good as the index finger laa..huhu

ayda- hitung hari tuk......ehm...ntahla...xde kaitan apepe kot...~~

FCC - memangla....=p

cHeRyNa PiReS said...

sangat jeles tgk org main gitar sbb me sampai bila pon takkan pandai nak pluck my fingers.
teringat kat roommate yang pandai men itu...lagu that thing you do:)

* but kd is a nice choice too:)

all the best.

Ezad said...

Hehe lama dah xkomen sini najlaa, gitar pun lebih kurang mcm gitar sy, tp apa pun saya bg 3 markah lagu 2 markah utk seluar kambing..hehe

fndrocka said...

jari najla begitu mulus..haha.
aku suka sluar ru..nanti nak beli gak.

permainan gitar..bolehlah walau kurg feel..hehe..belajar guna guitar pro tak makcik?

Najlaa Raihana said...

cheryna - saya pon jeles jugak dekat org yang hebat bermain gitarr...hehe~


ezad - lama x jenguk blog org lain jugak..heh..seluar kambing pon ada markah? ish2..=p


fndrocka - err mulus?? haha...ko ni ade2 je ek..guitar pro? guitar hero pnah laa...wakaka~ mmg pnah try download tp x jumpa yg compatible dengan MAC plak..

ako said...

Terigt zaman2 ako men gitar bwah pkk kelapa dlu...huhuhu...
Yeahhh najj....tgal jari2 2 kna lemah lembut kn lgi!! Nak cantik 1 jari utk 1 tali plug...

atok said...

wahwah bergayanyaaa.
nyanyi tuk atok boley? hahahhahaha

Najlaa Raihana said...

ako - baiklah...~


atok - nk request lgu pe...? wahaha=p

fndrocka said...

ramainya peminat kamu najlaa

Najlaa Raihana said...

fndrocka - peminat apenye...pembaca setia laa...hehehe

Pocket said...

peh!!
gitar tu nampak berjaga ngan baik,
kilat kilat lagi:D


besh nya main!! besh nya main!!
mana gitar aku!? mana gitar aku?

:D

Ezad said...

Wah sudah republished yek, hehe rindu pulak dekat seluar kambing..hehe :p, menarik2 lepas ni belajar plucking dengan 3 jari baru ada variasi..good luck!! ;)

fndrocka said...

kalau ditakdirkan kau popular suatu hari nanti..seluar biri2 tu boleh naik harga ,jadi sama harga dengan seekor biri2 gak...

tapi kalau tak popular..

buat lap tingkap pun jadilah.

ehheehehe

Najlaa Raihana said...

pocket - heh...takde ar berjaga sgt pon...habuk je banyak=p


ezad - ye ye republish smula..semoga teknik plucking dpt ditingkatkan...heh=)


fnd- klu x popular, aku nk bagi kat ko je la. nk tak??

fndrocka said...

bagi kat aku?seluar biri2 tu?kau dah pakai siang malam tak tukar2..kentut sana sini..siap kencing malam lagi..pastu nak bagi aku?

aku risau nanti boleh membawa nasib malang terhadap aku dan keluarga aku.

hehe

Najlaa Raihana said...

fitnah itu berdosa hukumya...tho aku mengaku aku kentut la...apa yg nk dimalukan? semua org pon buat apeee...~

Zulkifli Shawal said...

peh tercabar plak aku nk men lagu ni pn x dpt²!
mne dpt tabs najlaa? bole pnjm x? peliss

Najlaa Raihana said...

zul - tabs tu main sukati belasah je asal ade bunyi sama...hehe...tabs tak best...cam segan je nk kongsi..hahaha