04 October 2009

Yang Begitu Begini...


Yang di sini kata begini...
Di situ kata begitu...
Di sana tak kata apa-apa...
Tapi hati kata yang lain...
Sukarnya membuat keputusan sendiri...!


Yang di sini mau begini...
Di situ mau begitu...
Di sana tak mau apa-apa...
Tapi hati mau yang lain...
Sukarnya membuat pilihan sendiri...!


Yang di sini aku sayang...
Di situ aku kasih...
Di sana aku cinta...
Tapi hati juga perlu dijaga...
Sukarnya memuaskan diri sendiri...!


Begitu, begini...
Begitu, begini...


Lebih baik aku sendiri...!
(soalnya, mampukah aku?)

10 comments:

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

start dah dye punya meroyan...keh keh

Fatt Chin Choy said...

heheh
bukan senang nak wat pilihan
pilih ler yang rasa hati senang bila bersama yer

Najlaa Raihana said...

razi- ala. razi...saje nk buat2 emo...

fatt chin choy - terima kasih atas nasihat=)

Hafizatul Akmar Hussin said...

ngee, wat tak tahu jek la najla.

Pocket said...

yang disana tetap menungguuuuuu,
sampai bila pun ku tak tahuuuuu,
lala la laa,
jarang sekali bertemu muka,
bla bla..

Loh pocket tak ingat lagu
disana menanti disini menunggu,

kalau hati sudah tak bisa,
jemput akal menyumbang sepatah dua kata,
logik dan kemudahan diambil kira,
moga tak sila pilihan kita :D

fndrocka said...

biar aku buat ulasan puisi di atas

"Puisi ini mengisahkan tentah seorang playgurl domestik dan antarabangsa yang mengalami konflik pemilihan hidup dan kekasih..semuanya dia sayang..tak menang tgn membalas SMS peminat,moral of the puisi : bak kata nabil..."

Najlaa Raihana said...

hafizatul - kalaulah ianya semudah itu....

pocket - dah habis akal ni..mungkin kena jemput akal org lain masuk sekali...;p

fndrocka-ulasan ni terlalu menjurus..cepat sangat buat kesimpulan. isk2. cuba anda tukar watak2 "kekasih2" itu kepada watak2 famili macam ayah, ibu takpun rakan2 rapat...dr situ, mungkin anda boleh lihat puisi ini dr sudut pemahaman yg berbeza...

jalak lenteng said...

(soalnya, mampukah aku?)

mampu..

selamba je aku jawapkan..

Najlaa Raihana said...

jalak - eh selamber gile ko nehh

Firus Ruhaizad said...

xperlu nak marah sesape..

andai dari sudut family..
just pikir la satu benda je..syurga bawah tapak kaki ibu..nape tuhan ckp mcm tu..?pkirlah...klu nak dapat keredhaan tuhan..keredhaan ibu itu dulu yang tuhan tgk..(klu salah tlg btl).

andai kwan2..
pkir lah satu perkara..
hidup sorang2 kekadang ada bagus sebb kita x perlu pendapat org lain utk buat sesuatu keputusan...
andai ada pula ramai kawan..ambil lah sedikit sebanyak nasihat or perkara yg boleh diri sendri terima.hidup bukan takat nak puaskan hati orang lain.tapi hati sendiri pun nak kene puaskan jugak..

kekasih..(byk sgt ke kekasih hati?)
xde idea...
ikut lah kata akal..
somehow..sesorang boleh buat kita happy..boleh buat kita ilang pressure di saat2 kita menghadapi sesuatu tekanan yg unpredictable.Kadang2 dia mungkin akan teman kita pg candle lite dinner pe sumer pas penat bekerja..di situ mungkin ada pengisian yang membuatkan hidup x pernah kosong...tapi kebahagiaan takkan kekal lama..usia takkan pernah menjamin kesihatan..ikatan yang menakutkan pulak takkan selalu nya utuh..asalkan effort tue sentiasa ada..dan xkan pernah hilang dari orang tue.pilih la dia...but sumtimes..love means let go.for sure he will understand....