01 August 2009

Guitar Cover - Realize by Colbie Caillat

Assalamualaikum

Apa khabar semua? Semoga sihat-sihat hendaknya. Apasal aku mula intro macam ni hah? 

Em, OK la, macam ni la yek. Just straight to the point la kan. Takmau menimbulkan sebarang spekulasi liar dalam blog aku ni. Berkaitan dengan post sebelum ini, yes I admit I have fallen in love. With who...? Owh, you mean with WHAT? 

With my GUITAR la!! 

Merepek je aku ni kan. Tapi, mesti korang akan cakap, " Eleh, nak cover la tu. Takyah la wey...mengaku je laa..."

Ye lah... yelah... aku memang tengah "cover" pon sekarang ni, sebab tu aku buat cover song untuk post kali ini. Hehehe...=p
(ceh, macamlah aku nak mengaku kalau betul aku jatuh cinta dengan somebody pon...)

Dengan zero (diulangi), ZERO knowledge on guitar, aku terpaksa post video ni sebab aku betul-betul nak membuktikan bahawa aku dah jatuh cinta dengan gitar aku. Kalaupun anda rasa aku tak punya bakat, aku tak peduli lah. At least aku try. 

Aku main gitar just for fun je. Untuk release tension. Ini pun tak sampai sebulan aku own gitar ni. Jadi, aku awal-awal nak bagitau, memang banyaklah kekurangan dalam skill aku bermain gitar ni. Terimalah aku seadanya...nak kutuk boleh, tapi janganlah berlebih-lebih yer...~

Sini jugak aku sertakan chords gitar untuk lagu ni yang aku cilok dari youtube...so sesiapa yang nak main lagu ni boleh guna tab ni...

Lastly, aku nak dedicate lagu ni kepada.....ehem ehem.....



...SEMUA READERS BLOG NI!!! =D



(please focus more on the guitar not the singing..eheh)



Tuning - Standard
Capo - 6

V1:
G
Take time to realize

Dsus4(onF#) Cadd9 Em7 Dsus4(onF#)
That your warmth is crashing down on me

G
Take time to Realize

Dsus4(onF#) Cadd9 Em7 Dsus4(onF#)
That I am on your side Didn't I, didn't I tell you

PC:
Cadd9 Em7
But I cant spell it out for you

D(onF#)
No its never gonna be that simple

Cadd9 Em7 D(onF#)
No I cant spell it out for you

Ch:
G Dsus4(onF#)
If you just realize, what I just realized

Em7 Cadd9
Then we'd be perfect for each other and we'll never find another

G Dsus4(onF#)
Just realize what I just realized,

Em7 Cadd9
we'd never have to wonder if we missed out on each other now


G/Dsus4(onF#)/Em7/Cadd9/

V2:
Take time to realize
Oh oh, I'm on your side
Didn't I, didn't I tell you
Take time to realize
This all can pass you by
Didn't I, didn't I tell you

PC:
Ch:
but.....

B:
Em7 D(onF#) Cadd9 D(onF#)
Its not the same, no its never the same

Em7/D(onF#)/G/G(onB)/Cadd9/
If you don't feel it too

If you meet me half way, If you would meet me half way
It could be the same for you...


p/s Aku cover intro song je...nak dengar full song...kena bayar la! Ingat boleh dengar FREE - FREE ka??? =p

p/s Going to Taiping tomorrow....~ I hope Taiping Hospital can offer me something more than PGH, otherwise it would be such a waste of ....er... petrol?

16 comments:

gud4nothings said...

great!!!
i wanna be ur fan,
ur 1st supporter!

Najlaa Raihana said...

haha...i'd really appreciate tht...:)

atok said...

waahhhh doc rety men gitar la.
kaka ;P

Anonymous said...

yahh...satu cubaan yg berani...tahniah la (khas utk usaha ko)...
by the way...ak xnk komen ape2 psl mutu permainan gitar ko..haha..just do it as long as u enjoy it!! =)

- eL NiNo™ -

Najlaa Raihana said...

atok - x reti pon...main2 jer...huhu

gjoe - thx anyway...x mngharapkan sebarang komen..sebab aku tau aku sucks...haha

i_wArNy said...

hi Laa,,waa u wanna replace yuna someday?!hihi..
kene senyum skit je.muka tensen je.
nway best trial n i can provide u a gud lyrics(new service)!:)

Najlaa Raihana said...

eyh...ixema ek ni? huhu =) tensen sebab kena fokus on chords..maklumla...x besa main kan...x relaks lagi..haha..=p

Pocket said...

waaah!! tgh tunggu load nih,
skali terclick comment plak..
dah tak sempat dgr lagu anda :)

hey!! ramai sangat kat donia ni
yg pulun main gitar sndiri (Tak gi skolah) n to know that Eric clapton actually started to play guitar when he was 40 makes u think dat u've actually start early.

go girl!! taruk lg cenggini,
n we'll support u all the way :)
huiyoooo panjang nyer komen.

Anonymous said...

va va va vaaa, tak sangka pandai main gitar.14 tawun dulu i penah bli gitar semata2 nak blaja, tp tak kheti jugak sampai la ni, apa nak buat, tak dak bakat.la gitar tu dok ada lagi,putuih tali saja.kalu sudi u kene aja i main gitar, so in total u owe me 2 things, aja buat blog dgn main gitar, ok kan?

pasal sora, memang tak leh komen ape, pasai dgr bunyi gitar je yg lebih, so pitching out ke ape ke u save la, tp pasal persembahan, u kena tengok odien sama, kwalan pentas ok la, main gitar kan, tak yah kesana ke sini, bukan bikin rock

anon joe

Anonymous said...

gud..yg pntg effort =)


-dumaji

Unrestmind said...

hye salam ...lame x jenguk blog u..k la u tk cre k..bye

jalak lenteng said...

hahaha....aku sengih jer..nice try..

ako said...

waa tahniah...
play gitar with soul naj
bru ada fell!!
anyway p'cubaan yg baik...
peeewwwwitttttt.....

amal said...

ni mesti nak perform kat Ballads Nite ni...

haha, keep it up...

Anonymous said...

gua solute u babe

Najlaa Raihana said...

tima kasih atas segala kata2 semangat...nnt aku up vids lagi...muahaha...