11 August 2009

Cardiology Rotation- 1st day

Pagi tadi di ward cardio:

Aku : Pakcik, untuk kes diabetes, selalunya doktor akan check 2 bacaan. Satu bacaan gula dalam darah, satu lagi bacaan untuk tengok macammana pakcik control gula pakcik sebelum ni lah, yang kita panggil HbA1c. Jadi saya nak tanya, pakcik pernah dengar tak doktor sebut pasal ni, sebab saya kena tau bacaan HbA1c pakcik ni...?

Pakcik : Ohh...H1N1..?? (dengan penuh semangat)


*HEHE...Comel betul pakcik ni....=)*

7 comments:

Azah said...

haha...
sgt comel..

Miss Ayda said...

hahaha pjg sgt kot ko tny tuh

Monkey D Luffy said...

mungkinkah aku jd pakcik gak nanti?

ako said...

Berkumis ke pak cik e2 naj??

Najlaa Raihana said...

azah - comel kan...?=p


aida - alah..aku try xplain dlu...kang dia tak paham lgsong aku cakap apa..tp last2 memang dia x faham pon...wawawa...


luffy - mungkin...mungkin...atau skang dah pakcik?=p


ako - tak...awat??

atok said...

aihh comel pulak yee?
keke

fndrocka said...

pakcik ni ada sejarah H1N1 kut dulu..slumber dia jer sebut...