19 October 2008

[HOT EDITION] Tagged!- Spread The Looove...!

Assalamualaikum,




HUHU..entry kali ini aku buat dengan agak berat hati. Demi melaksanakan 'amanah' (cesss) yang ditugaskan oleh seorang rakan bloggerku, iaitu Syam @ Aeropama. Sememangnya beliau telah mencabar PRINSIP aku untuk tak mengeluarkan sebarang entry yang berunsurkan 'LOVE STORIES' dalam blog ni..!

Nasib aku agak malang kerana kebetulan aku di'tag' di kala weekend menjelang. So, aku nak bagi alasan busy pon macam kurang meyakinkan je pulak. Nak tanak kena jgak buat, nanti aku takut di'cop' " Alaa...ko ni tak supporting langsung arr.. ". So, aku buat je la setakat yang aku terdaya...huahua...

Ini antara bait-bait ayat si Syam nih:

"Kerana tag ni terlalu mencabar, jadi aku nak kau rasa kesengsaraannya. 4 jam aku buat tag ini. Jadi aku mahu tag AisyahRozi, Bongkersz, Nono, Mr Am, Bluesberry, Heartless Devilish, Nikillas, SamDaddyCool, Taukey, Saffawati, Yonna, Mizzamy, Atiqah, Najlaa & Zue. Tag ini berkaitan dengan kisah percintaan kau dengan ex kau. Kisah percintaan sekarang aku & Lochoe tak mahu ambil tahu. Sila jawab sejujur mungkin ya!"

Keji kan beliau..? Okeyy...Aku cuba jawab soklan2 maut nih..Hummph..tarik nafas dalam2..


1. Berapa kali aku pernah bercinta?

Macamana rasa cinta yer? Pernah la dulu SEKALI masa umur aku belasan tahun...Itu la pertama kali aku selalu teringat-ingat kat seseorang yg bernama lelaki..

2. 3 lagu yang mengingatkan aku tentang dia?

Rase-rase ade satu je lagu yg betul2 bagi strong emotional impact bout him - Lagu Insatiable by Darren Hayes ( Baru sekarang aku tau lagu tuh sebenarnye sangat 'kotor' ) wahaha. Yang lain, aku rasa dulu kitorg sama-sama suka lagu-lagu dalam album Darren Hayes- Spin ni..=)

3. Perkara romantik yang dia pernah buat untuk aku atau apa yang pernah aku buat untuk dia?

Emm...aku ngan dia tak lama pon, so nothing much we've done before. Aku pernah bagi dia this cologne spray on his birthday yang aku balut dengan banyak-banyak pembalut. Everytime dia bukak satu cover tuh aku ade letak satu memo. Dalam 30 minutes jgak la dia nak abiskan bukak balutan and baca every memos tuh. Haha...but of cos he liked it.

Perkara romantik yg dia buat plak, dia pernah dedicate bunga untuk aku..

4. Gelaran yang dia gunakan untuk memanggil aku?

Gelaran? ade ke? Najlaa je kot..kekadang die tulis surat (oopss =p) dia tulis Hana@Princess but that's just on the paper la..

5. 3 tempat yang selalu aku pergi bersama dia?

Haha..nak g mane la plak..bercinta dalam sekolah jek..
1) Kelas
2) Library
3) Dewan makan...?? LOL

6. Apakah memori terindah antara aku & dia?

Emm..adela one time tuh dia sakit, kebetulan mase tuh buat open day kat asrama lelaki, so aku datang melawat n duk sebelah katil dia after aku diberitahu oleh seorang kawannya yang kata si lelaki ni tengah demam...then..( malas cite lebih2..) haha=p

7. Apakah birthday dia jika aku ingat?

Haha..x ingat la plak...25th* March..(not sure abut the exact date tp aku sure bulan Mac)

8. List dari dia yang masih aku simpan atau aku suka?

Semua benda yg dia bagi aku still simpan (aku memang suka simpan barang2 pemberian orang). Dari first note die nak approach aku dulu, surat2, kad2, hadiah2...all of them.

9. Bagaimana aku melafazkan cinta atau bagaimana aku terima cinta dia?

I never said or wrote 'I love Him' clearly@apparently but it did portray somehow through my acts and responds towards him during that time..

10. Berapa lamakah masa aku nak lupakan dia?

Emm..lupakan dia as a 'lover' x susah pon, sebab kitorang belum start ape2 sangat pon sebenarnye...maybe time tuh teman tp mesra je kot..huhu..


11. Bahagian fizikalnya yang aku suka?

Muka, sebab dia kacak! =P

12. Apakah yang dia sedang lakukan sekarang?

How in the world could i know?

13. Sanggupkah aku menerimanya kembali? Dan kenapa berpisah dahulu?

Klau dh jodoh..x menolak. Berpisah sebab aku nak fokus on studying first..

14. Pernahkah aku berhubung dengan dia (ex) semasa bersama pasangan aku?

Soalan ni tak releven dengan aku...

15. Pernahkah aku buat benda yang tak sepatutnya dengan dia (ex) dulu?

It depends on how u interpret "tak sepatutnye" tuh. But I'm sure memang tak pernah la...

16. Pernahkah aku keluar dengan dia (ex) tanpa pengetahuan pasangan aku?

Soalan ni juga tak releven dengan aku..haih..

17. 2 benda aku simpan dari dia (ex) tanpa pengetahuan pasangan aku?

Tak releven! bape kali nk ckap haa....

18. Adakah aku rasa hubungan aku dengan dia (ex) lebih hangat dari pasangan aku?

Adeh..penat aku jawab...x releven okehh..?

19. Adakah aku merahsiakan sesuatu di dalam handphone aku daripada pasangan aku?

huhuhu..waaaa..!! (terseksa jiwa raga)

20. Pernahkah aku cuba curang atau rasa-rasa aku buat curang?

Tak pernah laa!!

21. Siapakah yang patut di tag?

Setakat mase ini (12am waktu M'sia) aku masih tak berkeputusan untuk menge'tag' sesiapa...

Sekian Terima Kasih! haihss..(=.=). Sukar dipercayai!

---------------------------------------------------------------------------
Please click on the banner below, banyak-banyak kali pon xper...if u love this blog, then vote for me keyh..=) Thanx!





30 comments:

fackaladingdong said...

rasanya x oyh tag sape2 la...

ssh sgt...hahaha...

Najlaa Raihana said...

oo takut ar tuh...aku tag nanti kang..haa...=p

Izyan de' Nerd said...

interesting. this post portrayed a different side of the najlaa i know. [but that might just mean i don't know u well enough.. hehe] Ko taknak dtg galway ke? lepak2 ngn me and haz. ajak ah hana, kuteng sekali... for old times' sake... ^___^

enchek camera said...

hehe punye la susah nk crta

last2 ade gak entry sal cinta

Monkey D Luffy said...

Najlaa,

Pengalaman cinta memang menarik walaupun kekadang pedih.

Kapten pun dapat pengalaman benar2 bercinta hanya sekali. Masa di universiti dulu (kapten dulu takut perempuan ok.. hehehe).

Tapi bagi kapten persahabatan itu penting.

Jadi walaupun dia sudah berkahwin, kami masih tetap kawan biasa. Namun, sebaiknya kapten tidak berjumpa dengan dia lagi kerana itu yang terbaik. Caranya kami tetap bertanya khabar melalui email sehingga kini.

Najlaa. Simpan kenangan itu baik2. Hargainya.

Dengan kenangan itu kita jadi manusia yang lebih improve dari dulu. Bukan dalam hal bercinta tetapi dalam hal2 kehidupan.

******************

oh ya kapten ada buat movie review "lanun style" kat blog kapten.

Tajuk movie tu I'M NOT SINGLE. Buatan Malaysia ok.

First movie romantis komedi buatan malaysia yang kapten dapat accept sepenuhnya.

Romantis gitu

Unrestmind said...

hye salam doc...thnks 4 added me up...nice log n posted u have..keep in touch k..u tk cre...bubye

adaliciOus said...

tah kenapa time baca ni nk tersenyum2 je rasa..hehe

~ mizzAmy ~ said...

~ dear, akak pun kena tag. sangat tak sanggup nak buat tag tuh. bukannya apa, my ex still baca my blog. so, cam tak sesuai kan nak cerita kisah lama? ~

aeropama dot com said...

kool! akhirnya ter'reveal' juga sebhgn kisah najlaa. hu3

thanks kerana buat tag yg sgt 'gila susah' ni.

nick said...

Huhu...Sakit mata aku baca blog ni. Padanan warna tidak sesuai.

Najlaa Raihana said...

Naj to Izyan - hehe..maybe u r not the only one Izyan, selama ni mmg tak penah bukak crite2 mcm ni..emm great idea jugak kan nk jumpe korang jugak nihh..plus, kitorg pon nak balik PMC
dah..( insyaAllah Feb nnt )...


Naj to Enchek Camera - tuh la..terpksa..huhu


Naj to luffy - saya pon takut laki gak...sekarang pon, hehe..thx for the advice...baiknyee laa...pasal movie tuh mmg nk tgk...rmai jugak ckap bes..tp x dapat cari lg smpai sekarang...

Najlaa Raihana said...

Naj to Adalicious - ohho..musykil2...ni senyum2 sebab ape nih ek..? hurmmm...=p


Naj to MizzAmy - hehe..tuh la..soalan senang cuma rase cam berat hati sangat tuh...oh saya plak rase2 si dia tuh tak tau kot pasal blog ni..nasib baik...kalu dia tau, sy pon x sanggup nk tulis kot...( heh..sekali die terbaca, kalau awk terbaca, just leave a comment here...=))


Naj to Aeropama - hehe..saya kn supporting...huhu..


Naj to Nick -thx for commenting...=) tp...ade aku kisahh...?? =p

kento said...

never say gudbye huhu... ^_^
btw, greetz from me!

dianarahmano said...

waaah manusia yg bernama najlaa raihana ni romatik gak org nye. ekekekehh =p

Najlaa Raihana said...

Naj to Kento - welcome to my blog Kento ...=)


Naj to Dianarahmano - romantik..? oopss...! haha =p

Adry said...

baru satu kali bercinta.. bagus jugak awak ni ek.. skrg plak takkan takder lagi kot... hehehe..

Anyway... dear najlaa.. tomorrow before noon (malaysia time) i got something in my blog.. we just want to try something for a change... and it's really nice of you if you can take part in it... sincerity is the keyword..


Adry @ http://www.adrysabry.com

en_me said...

chenta tak semestinye bersatu.. kannns

ako said...

life is love...love is life...

jalak lenteng said...

ngahaha - laughing...

nur nabil said...

rahsia naj terbongkar
'-'
well, mmg supporting la cm ni
=]

lutfi said...

hehehehheh..kantoiiiiiiiiii jiwanggggg

Zul-Elle said...

Salam taaruf minal mindamuallim,

the fact is...

Allah loves you, and me too...

Allah sayang semua, cuma kita tak sayang diri sendiri, ade yg sanggup menyeksa diri...

MiSZuE said...

hmmm zue pon kene..adehhh kene bukak citer lame le plak kan aduiii

Najlaa Raihana said...

Naj to Adry - heh..bagus ke? sekarang? nope. takde lagi..=)


Naj to en_me - kinda true...=)


Naj to Nabil - hehe..terpaksa..nk buat cmne...


Naj to Lutfi - eleh...biar ar...=p


Naj to Zul - heh..setakat ni x pernah terseksa dengan yang namanya cinta..


Naj to Zue - agak laa Zue..!! huhu...saje je kan Syam tuh..haihsss...

wawad adzmi said...

bleh saya tau sapa org tu???x igt la sapa yg sakit time asrama tbuka dulu...

Najlaa Raihana said...

e'eh pak wad pon ade...lama x dengaq cita ang..

hehe...rahsiaaa....=p

ala cita lamaa...usah dikenang lagi...=p

paus_yg_mereng said...

seperti aku mengenali jew sang lelaki yg ko pnah teman tp mesra tuh..... cm katil dier sebelah katil aku jew time ko melawat dier dmam dlu... haha

Najlaa Raihana said...

ow, abg asmara....hm hm hm...tipooooo......!!=p lalala...

hidayat said...

haha same like izyan...never know tiz part of ur life..ahaks ;p

blackz said...

baru terbaca pasal nih...harharhar...i know who is that guy...skang nih satu uni ngan aku...hahaha...nk aku reveal kan nama dia ke najlaa?