09 July 2011

Tentang aku..mungkin juga tentang kau..

 Menangis. Aku cukup tak suka bila aku cuba untuk tak menangis. Dan tiba tiba bila air mata dah mula bertakung, aku buat2 pandang atas, mengelak untuk kelipkan mata berusaha supaya air mata yang bertakung tak mengalir tapi gagal juga akhirnya. Dan saat ini, bila dah mula menangis, langsung tak boleh kawal emosi. I just lose it and all my emotions that I was holding in comes out...selaju dan sederas air mata yang mengalir..


Aku benci bilamana aku suddenly rasa sedih...tapi tak tahu kenapa? Aku sedih sebab.....sedihlah. Tapi memang takde sebab yang jelas kenapa. Dan masa tu fikiran aku menerawang memikirkan benda2 sedih yang pernah terjadi dalam hidup dan apply idea2 sedih ni dalam emosi, menjadikan ianya lebih sedih. Dan bilamana orang pun mula bertanya, "Kenapa ni?" Tapi aku tak tahu nak jawab apa. And I end up sitting there, quiet, while it seems as if everyone is happy but me..


Aku rindu zaman2 kanak2 riang dulu. Takde benda lain kena fikir selain buat homework, tengok TV, main dan makan. Dulu sangat gilakan rancangan TV macam Thats So Raven, KFC hour, HUGO, Kluang Man, Dash! Yonkuro. Permainan plak tak boleh miss main kereta tamiya beli yang Dancing Doll punya tu walaupon tak sehebat Shooting Star dan Burning Sun adik2 aku. Dan ada satu time tu mainan YOYO mula naik dan of course tak ketinggalan main Tamagochi.


Aku suka baca online random quotes especially dalam tumblr. Boleh kata setiap malam before tidur. Aku pon dah tak ingat sejak bila..maybe early this year. Sebab kebanyakanannya aku boleh relate dengan diri aku sendiri. Rasa seronok sebab kita ingat kita sorang je macam tu, tapi tak sebenarnya. Sort of macam terapi jugak..sama macam bila aku relate sesuatu keadaan dengan lirik lagu yang macam seolah2 mengexplain exactly ape yang tengah jadi kat aku pada masa tu...


Everynite I stay up past 1,2...macam sekarang pukul 2.35am, 6 July. Tak boleh tidur sebab fikiran aku selalu fikirkan macam-macam. Terlebih fikir, terlebih analisa benda2 yang tak sepatutnya aku fikir pun. So, aku fikir aku patut sengaja bangun dan penatkan otak aku dengan membaca macam2 sebelum tidur. Mangsa pembacaan aku ialah tumblr untuk random quotes, facebook (ceh baca FB? dah macam study plak bunyiknya), blog2 orang, isu2 semasa bla bla bla...so bila aku finally baring, aku boleh tidur terus dan otak aku dah shut off dr memikirkan yang macam2..




ermm....ok otak dah penat...nak tidur sekarang...

10 comments:

Kapten Atok said...

gudnite

cr ler cara untuk hepi dikala semua apa yang kita nak x dapat... apa yg kita ada serba kekurangan... dn mcm2 lg...

i found my way... of course you can too...

Anonymous said...

huh!lemah la! rmove lah entry ni.

ps: malam ni x baca quotes, facebook and blog ke? :P

Narina Joe "Najo" said...

kapten - thanks for the words...insyaAllah theres always a way...:)


anon - huhu semua orang ade weakness point..so do me...biar je la post ni kat sini..supaya orang lain boleh relate jugak...eheh

Anonymous said...

I personally found this quote self healing:

"Don't cry because it's over, smile because it happened" by Dr. Seuss

I hope you wake up to better days :)

Insan Ceriaa said...

Salam Dr.
Muga sehat selalu.
Kalau lapang-lapang Dr bacalah selawat syifa' dalam hati Dr supaya tak lagi suddenly rasa sedih. Then insya-Allah suddenly rasa happy kembali.

Narina Joe "Najo" said...

anon - u seem to be knowing whats happening around here? hurm..or maybe because the quote strikes me real hard..i dont know..but hey, thanks anyway :)


Insan Ceriaa - liking ur nickname..terima kasih sangat2 atas nasihat...insyaAllah saya amalkan..;)

Anonymous said...

Truth be told, there would be no way I would know what was really happening. Coincidence tu. But yeah, that quote changed at how I looked at things, hopefully it helped you too :)

Insan Dho'if said...

Salam Dr.
Sikit lagi nak tambah. Hadiahkan juga selawat syifa'dalam hati kpd Papa n Mama n adik beradik Dr. Sekian.

Narina Joe "Najo" said...

Anon - Coincidence it is. Yeah, thanx..

Insan Dho'if - InsyaAllah...

Anonymous said...

No one is worth your tears & the one who is won’t make you cry.. =)