03 February 2010

Guitar Cover - Pergi (Aizat)

Sedikit update tentang kehidupan aku sekarang. Sekarang aku tengah busy buat Rotation O&G (sakit puan). Stress jugak rasa sebab bagi aku, O&G ni sumthing yang sangat baru bagi aku. Rasa macam kena start form scratch, kena baca balik semua-semua dari anatomy, history taking, examination, physiology semua tu. But in a way, sesuatu yang menarik jugak. Sebab semua yang aku belajar ni boleh relate dengan diri aku sendiri. Aku jugak seorang perempuan. 

Ok, kali ni aku follow request dari Azmer Un, beliau ni aku kenal tru facebook je, merangkap rakan kepada skulmet aku jugak dulu. Semangat je dia suruh aku cover lagu ni, siap paksa aku buat intro macam dalam AJL tu ( tengok video AJL di bawah ). Oh, tak mungkin lah kan. Bahang AJL pun masih terasa, jadi sebelum bahang itu hilang, aku buat lah cover lagu ni. Limited time to practice jadi, ini je lah yang aku mampu buat. Layankan aje, mane-mane minor errors tu, sorry yer..buat-buat macam tak dengar sudahh. 

Lagu ni plucking truout the whole entire song! Aku ingat, setakat ni, lagu ni lah yang paling susah untuk aku cover guitar. Memerlukan skill yang agak tinggi memandangkan aku masih dalam peringkat beginner. Ok untuk lagu original, aku sertakan video AJL haritu. Sape tak tengok, memang rugi, first-first dengar intro je macam dah meremang bulu roma. HAHA~ 



English version untuk lagu ni pun aku suka gak. I Go by Pete Teo.




Dan ini cover aku...layan kan aje lahh...


video

Sayu terpisah
 hikayat indah kini 
hanya tinggal sejarah

berhembus angin rindu
 
begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu

hujan lebat mencurah kini

bagaikan tiada henti

kaulah laguku kau irama terindah

tak lagi kudengari

kau pergi.. pergi..

sepi tanpa kata
 terdiam dan kaku
tak daya kau kulupa

apa pun kata mereka

biarkan kenangan berbunga di ranting usia



p/s Tadi first time pergi Antenatal Clinic. Specialist tu suruh aku examine sorang patient. Masalahnya aku tatau apepe kot. Second day masuk new rotation kot. Aku main buat je ikut apa yang aku baca. Sekali kena "Oi, mangkuk!" ngan doktor tu. Pasrahh...tapi aku rasa doktor tu sempoi ar, sesuai dengan jiwa aku...=p

14 comments:

Jard The Great said...

arghh.. apsal tak letak dlm youtube dear?

Pocket said...

hooh!! btul tu
apasal tak letak dlm u tube?
buleh glamer lagi tiga paruh:D

anyway... first time la tgk orang main tali E atas tu guna jari kelingking, heheheh 0:58
jari pocket tak sampai pasal tu lah rasa magnificent sikit tu:D heheheh

amal said...

cun...seperti pemainnya...

suke2..

Zulkifli Shawal said...

wahh hebat² aku pn x terel cani.
sekelumit jeles untuk najlaa!

Naz said...

best!!!! thumbs up sis!

Najlaa Raihana said...

jard - hahaha...do i need to? huhu oklah2... boleh kot...nnt org len boleh usya chord skali ekk...=)


pocket - haha tamau glamer...so not me!=p haha..ade kot...org len pon boleh gak buat cmtu..


amal - mekasih awak...=)


zulkifli - gahaha...buat2 terel je ni...


naz - wahh...its an honor to receive such compliment from u...otai gitar ni..trimasss=)

fndrocka said...

apsal takleh main video

Naz said...

pokcik ni taklah otai... tp saja2 utk hobi... hehehe..

saya ada wat lagu omputeh, tp tergeliatlah lidah nak unplugged... kamu sudi nak unpluggedkan x? :D

~i like u'r voice... :)

Najlaa Raihana said...

fndrocka - ko je yg takleh bukak vids...org len no prob pon

naz - ala otai da tu..er..nk suh unplugged? segan ar...heh...thanx anyway=p

Ezad said...

Najla semakin bagus!! Tahniah!! :)

paiez said...

suara ko seriously sedap..

ZeD said...

Best kan ade Dr. Sempoi? gi kelas pon xtensi

un said...

ahaha...
tq2..gile ah teharu..
nk kne bg upah ke nih??
:D

Najlaa Raihana said...

ezad & paiez - tq!


zed - sangat!


un - terharu ke? haha...meh2 blanje meh...