22 January 2010

Guitar Cover - Bubbly (Colbie Caillat)

Pehh, lama gila aku tak update. Dah 2 minggu lebih. Hehe...agak busy dengan exam preparation sebenarnya. Biasala, exam tak habis-habis. 

Aku ada terfikir jugak nak tukar tema blog ni, memandangkan blog ni sekarang lebih tertumpu kepada aktiviti masa lapang baru aku, iaitu GITAR! eheh. Nak tulis pun dah kekurangan idea. Nanti kalau kata aku terjumpa layout blog yang sesuai, aku tukar je kot. 

Ok malas nak citer panjang. Kali ni aku cover lagu Colbie Caillat, Bubbly. Ni pun request dari ex-skoolmate aku, Amir Firdaus @ Blackz . Actually, ada beberapa requests lagi yang patut aku langsaikan, tapi memandangkan lagu ni je sekarang yang aku rasa yakin nak bawak, (yakinla sangat kann...lirik pon ada lupa-lupa! huhu) aku bawak lagu ni dulu la...

Para requester yang lain, haraplah bersabar, aku tak sempat nak praktis ar, anyway thanx sebab bagi cadangan lagu-lagu yang patut aku main dan ada yang request lagu yg aku rasa agak mencabar. At least boleh lah aku paksa diri and try to enhance skill. (padahal dalam hati ada jugak terlintas camni, " Ceh korang mintak aku cover lagu pelik-pelik...menyusahkan hidup aku je.."). Wahaha..gurau je..jangan trase hati...

So, here goes, oh ye, aku rase audio kali ni macam lebih kepada gitar la, suara agak tenggelam...=p


video

Chords dia simple je, cuma main-main tali around 3 main chords which are, A, Amaj7, D...=)


And here's the original song

12 comments:

menteil said...

'selamat pagi gadis - Waktu Indah Dahulu' satu.. huhu...

Najlaa Raihana said...

menteil - huh? lagu ape lak tu...adehh...

blackz said...

sedap2...x sia2 aku request lagu nih kat ko kan...ehehehe...suare ko x brapa jelas,tapi still sedap ar...

Najlaa Raihana said...

blackz - mekaseyy~

Zulkifli Shawal said...

Najlaa nyanyi mmg cover² kuikui.

Najlaa Raihana said...

zul - kuikuikui..~

sickchild said...

bestnye. huhu.
aku teringin nak blaja main gitar.

Fazreen said...

nice playing..klu jari 2 lembut lg mmg sedap..self-taught?

Najlaa Raihana said...

sickchild - blaja laa...masyuk gak main gtar nih! seriuss...ahaha...


fazreen - thx...haha untuk jari tu jadi lmbut tu yg kena takes time tuuh...yupp self taught...er i mean blaja dr youtube!

de_petai84 said...

hmm suara sedap... tapi krang jelas.. tp mmg sedap la ko nyanyi.. try arr blaja lagu another you by cromok~ serius mmg ko akan gian nk main lagu tu... best gler~ instrumental song...

Najlaa Raihana said...

de_petai - thank you. pasal suggestion lagu tu...boleh la diusahakan...tp aku ni rasenye still beginner lagi kot.haha...

paiez said...

aper plak beginner.. aku tgk ko da bley men lagu2 plucking.. so kire ko bley da men lagu another you tu.. senang jer ko try arr carik kat you tube, tak pun kat guitar ultimate.. mmg byk tab dier kat situ..

aper2 pun truskan usaha ko, suara ko mmg sedap..