16 October 2009

Guitar Cover: Say It Again- Marie Digby

Akhirnya, Jumaat tiba lagi. Aku suka hari Jumaat. Sebab bagi seorang medical student seperti aku, hari Jumaat la masa paling sesuai untuk 'berfoya-foya' dan 'melaghoo'. Tak perlu nak berdalih lagi rakan-rakan, just admit it! =p~

Oh ye. Dan satu lagi alasan sulit aku suka hari Jumaat ialah.......... eheh. Time nak solat Jumaat, aku boleh usya lelaki-lelaki muda berduyun-duyun berkain pelikat. Aku taktau kenapa. Tapi pada mata aku, merekalah yang paling OUTSTANDING. Wahaha...nakal betol aku nih yek.

OK. Kali ni, aku try untuk 'menjahanamkan' lagu Marie Digby pulak. Anda kenal tak dia ni? Kalau tak kenal, boleh try dengar original song di sini. She's an Irish + Japanese mixed singer.

- Marie Digby; kecomelan berganda!-





SAY IT AGAIN-MARIE DIGBY

The thing about love
Is i never saw it coming

It kinda crept up and took me by surprise

And now there`s a voice inside my heart that`s got me wondering

Is this true, i want to hear it one more time
Move in a little closer

Take it to a whisper

Just a little louder
Say it again for me

Cuz i love the way it feels when you are telling me that i`m

The only one who blows your mind

Say it again for me

It`s like the whole world stops to listen

When you tell me you`re in love

Say it again
Thing about you is you know just how to get me

You talk about us like there`s no end in sight

The thing about me is that i really want to let you

Open that door and walk into my life
Move in a little closer

Take it to a whisper

Just a little louder
Say it again for me

Cuz i love the way it feels when you are telling me that i`m

The only one who blows your mind

Say it again for me
It`s like the whole world stops to listen

When you tell me you`re in love

Say it again


P/S Maaflah kalau suara aku irritating. Tapi, aku kena praktis banyak-banyak. Aku dah aim nak perform kat kolej punya Ballads Nite tahun depan. Hahaha~....harapan laaa~=p

13 comments:

Knicher Sc. said...

goodluck dear.

Ftn Fth said...

best :D

Fatt Chin Choy said...

ewah2
meliar mata ko

fndrocka said...

aku tak suka pakai kain pelikat

amal said...

hanya yang terbaek...

Najlaa Raihana said...

Knicher - Thanx!~=)


Ftn - heh..best ke? tQ;)


FCC - ceh..ko pon same je kan? haha...weh aku ade kawan sorang ni dia duk tanye ko dah tak menulis ke sebab ko ttbe tuka blog baru lak..tengok! dia dah addicted ngan tulisan2 ko. ko patut brbangga..hehe


Fndrocka- Jadi.....?


Amal - hey hope evertyhg's fine in Dublin!=) Akak ada bukak blog awak...ade dgr lagu Alison Krauss-when u say nothing at all tu ttbe ingat cam nak buat cover song lagu tu plak...mcam bes jugak kan=p

jalak lenteng said...

oi sedap nye suare ngko..jom berduet..wahaha..

Pocket said...

besh besh!!
pocket tak pernah dgr lg ni,
tp still pocket dah rasa cam lagu ni
adalah lagu yg besh
(Tgh nak cari lagu sebenar kat u tube)

kommen for the day,
strumming anda tak sekata.
tp tak tau la kalau lagu sebenar pun cenggitu kan,
tp kalau masa proses pembikinan ni,
lagi baik lah kalau sekatakan gitu :D

good luck dear :)

ako said...

Waa terlena ako m'dengarnya!!!
Good song...
Adakah ako yg b'kain pelikat e2???
hrmmm....

amal said...

bagus2..tolong ler nyanyi lagu tu...suara akak memang terbaek..

Najlaa Raihana said...

jalak - bole2...redbox jom!


pocket - ha'ah betul...i actually had difficulties in finding the right strumming patterns=) thx for the advice...


ako - =) tak kot...=p


amal - haha~

ili syazwani said...

najla,
omg saya pun suka tgk orang pakai kain pelikat and especially baru keluar surau ahahahahaa.

yey! geng!

Najlaa Raihana said...

ili - hahaha...akhirnyaa ade jugak orang yg mengaku! yep yep kita GENG!! =)