03 July 2007

Start of A new BLOG!!

1 Julai 2007, 11.40 pm

Hari ni aku bercadang utk mulakan diari online aku. Start of the new month, start of a new plan. Mungkin jugak aku rasa aku dah takde keje lain kot nak buat. Since cuti yg amat la panjang ni, ada baiknya jugak kalau aku buat diari ni kan? Sebenarnye dari dulu lagi (1995) aku start buat diari tapi dalam banyak2 tuh...aku rase takde satu pon yg berjaya. First diari aku (1995), then aku buat lagi satu diari time 2002,then 2007. Most of these diaries, bile sampai je hujung2 tahun tuh...sume pages kosong. Mula2 tuh semangat btol sampai tak cukup column sbb tulih panjang sgt. Pastuh ade plak banyak gap2 antara pages tuh. Haha..harapnye yg ni takde la jadi macam tuh pulak kan..? memang susah nk tulis complete diary unless ade determination yg tinggi. Fuh!

Aku baru balik dr kenduri doa selamat one of my neighbours ni semalam. First time since aku balik Malaysia aku jumpa jiran2 yg dah lame tak bersua muka. Masing2 tanye bile aku balik sini? Ade jugak yg kate...;waah...makin sihat nampak..?’ Aduhh...ni yg aku lemah nihh...ye ye..aku sedar tuh...tak perlu la korang2 nak mengingatkan aku lg pasal mende tuh...Anyway, aku mmg tgh struggle utk turunkan berat badan ni. Believe me..it’s not an easy task ok...? stakat ni pon aku cuma turun 2kg jek! Takpe2...hardworks pay...mmgla sakit bile memikirkan yg hasilnye akan dilihat dlam jangka masa yg agak panjang...uishh mencabar kesabaran aku btol!

Then, hari ni my mum ajak aku pegi Alamanda jap. Bagus gak. Aku ingat nak carik alat2 yg boleh tolong aku dalam proses mnurunkan berat badan nih. Memule nak suarakan hajat aku kat mak aku mcam segan2 jek. Ye laa...x penah2 pon. Ah..i dont give a damn! aku pon cakap je sambil control muka...”Maa...Ngah ingat nak beli alat senaman laa...”. Aku tunggu je reaksi mak aku. Then mak aku pon respond dgn semangatnye..”Haa...nih...jom pegi cari alat hoola hoops tuh. Mama rasa mnde tuh elok laa kalau nak buat exercise” Haa..? first skali aku agak gembira yg mak aku turut menyokong hajat aku utk beli alat senaman..tp...cadangan die utk beli hoola hoops tuh aku rse tak brape bes...so aku pon membantah...”Alaa...nak beli gelung tuh buat pe? Tak membuang kalori langsung!”

Last2 aku and mak aku pegila same2 kat exercise devices punye section tuh then kitorg pilih2 alat pe yg dirasekan seswai. Ape yg kitorg beli ialah; dumbell 3kg, skipping rope and waist twister disc. Whatever it is, aku harap aku boleh la workout dengan bantuan mende2 nih plus keazaman yg tinggi and diet yg btol...Ahh??!! kenape tibe2 aku obsessed sgt ni...nasib la tak sampai tahap aneroxic/bullimic tuh...

Ape yg aku wajib beli kat Alamanda nih ialah sushi dia. Waaa...lamenye aku tak makan sushi. Sronok...sronok....

Mm rasenye tuh je kot for today...see u next day...my diary!

3 comments:

Info said...
This comment has been removed by the author.
Muzaffar said...

isk isk iskk.. nak beli alat snaman pastu cite pasal sushi gak pade mase yg same.. kontradiktori btol.. kurus n sushi.. huhuh

narina_joe said...
This comment has been removed by the author.